Izdelki iz Coriana®

Obiles Corian

Corian® je znamka podjetja DuPont. Ta vrhunski izdelek je trden, popolnoma gladek, neporozen, sestavljen iz približno 1/3 akrilne smole in 2/3 naravnih mineralov. Ti minerali so sestavljeni iz aluminijevega trihidrata, pridobljenega iz boksita, rude, iz katere se pridobiva aluminij. Njegove možnosti oblikovanja lahko izpolnijo še tako nenavadne želje kupca, tako za notranjo kot zunanjo uporabo.

Značilnosti in prednosti materiala

  • Vzdržljiv. Ohranja lep videz in je odporen na udarce in ureznine ob vsakodnevni uporabi.
  • Trajen. Se ne razsloji, stiki so neopazni, tekočine vanj ne prodrejo.
  • Neporozen. Corian® je neporozen in higienski. Njegova gladka površina ne dopušča prodiranja tekočin, kar omogoča enostavno čiščenje. Bakterije in plesni se nimajo kam zakoreniniti. Če je površina videti čista, je res čista.
  • Enostaven za čiščenje. Neporozna površina preprečuje prodiranje umazanije v notranjost.
  • Brez vidnih spojev. Barvno usklajeno lepilo veže trdno površino Corian® neopazno. Rezultat tega je gladka površina, ki vam omogoča, da ustvarite velike modele, izdelane iz enega samega elementa. Neprekinjen videz integriranih pultov ali pomivalnih korit pomeni, da ni razpok, ki bi zadrževale umazanijo in bakterije.
  • Popravljiv. Površine Corian® so obnovljive in same po sebi okolju prijazne. Nadležne madeže in praske lahko preprosto izbrišete z drgnjenjem z gospodinjskim čistilom. Le malo truda in Corian® površina bo kot nova.
  • Oblikovanje s segrevanjem. Po segrevanju lahko Corian® poljubno oblikujemo. Postopek uporabimo v tako v komercialnih kot umetniških projektih.

Corian® je primer za uporabo doma, ter v poslovnih in javnih prostorih. Oblikujemo lahko površine v kopalnicah in kuhinjah, uporabimo ga lahko tudi v drugih bivalnih prostorih. Čistoča in odpornost na bakterije sta lastnosti primerni za zdravstvene ustanove, učna okolja, recepcije in druge javne površine.

Več informacij na 040 475 848